Vägkantsröjning Strandvägen

Publicerad: 2024-10-18

Vägkantröjning Strandvägen

 

Strandvägen är nu röjd. Vi förstår att det har gett lite olika reaktioner. AMA var kontaktad för röjning i första läget men de får inte längre utföra arbeten till föreningar. Åtgärden blev lite akut och utfördes nu maskinellt är med anledning av trafiksäkerheten för bilister och gående – slånbärsbuskar och sly har fått etablera sig för länge och för nära vägen.

Buskarna gav en begränsad sikt att se gående på vänster sida samt  bilar har svårt att mötas på den aktuella sträckan utan att få skador från buskarna. På Strandvägen  har nu också gatlampor friställts, korsning Strandvägen/ Fasanvägen samt aktuella röjnings sträckan. Lysen ska lysa på vägen och inte inne i sly och träd.

Det finns dessutom en utredning på Trafikverket med risk att vägbidraget blir indraget. Det är fler ställen på ön som kommer behöva åtgärdas.

Röjningen skedde nu maskinellt och tanken är säkra senare att få till finare snittytor så att slånbär kan återhämtar sig. Och de kommer att återhämta sig. Tanken är nu att slånbär ska kunna bli bredare mot ängen från vägen sett, men inte mot vägen. Till glädje för dem som gillar slånbär men också för fåglar och insekter – och så väl de som kör via Strandvägen.

Vägrenar inklusive vägrenen vid Strandvägen kommer att fortsatt klippas maskinellt som alla andra vägar som t ex infarten till ön.

 

// Styrelsen och Allmänningsanvarig